ring zwolle > nieuws

Nieuws

Op weg naar Kerstmis in Blokzijl
In Blokzijl is er in december veel te beleven. Samen met PKN Blokzijl willen we U onder meer wijzen op de komende evenementen: Lees meer >>


Koninklijke onderscheiding voor Harcourt en Annelies Klinefelter

Koninklijke onderscheiding voor Harcourt en Annelies Klinefelter
Vandaag, donderdag 26 september 2019, hebben Harcourt en Annelies Klinefelter een koninklijke onderscheiding gekregen. Lees meer >>


Ron Staal zingt achter de piano
Ron Staal zingt (o.a. eigen nummers) achter de piano.


Broederschapsdag op Schokland
Op zondag 6 oktober 2019 organiseert de Doopsgezinde gemeente Noordoostpolder de Broederschapsdag van de Ring Zwolle waarvoor u van harte wordt uitgenodigd.  Lees meer >>


Expositie Quilts
Tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september zal de Quiltgroep Blokzijl een expositie verzorgen in de Doopsgezinde Kerk 't Lam.


't Lam ontmoet i.s.m. Comit Welzijn Ouderen

't Lam ontmoet i.s.m. Comit Welzijn Ouderen
t Lam ontmoet i.s.m. Comité Welzijn Ouderen:
Lang en gelukkig, verhalen en liedjes over de liefde door Marjo Dames
Speciaal voor 55+ en nog veel ouder! Lees meer >>


Palm Pasen en Pasen

Op 14 april is het Palm Pasen.  We willen met de kinderen weer tijdens de viering een Palm Pasen stok versieren, die ze aan het eind van de viering in optocht de kerk in brengen. Het is voor zowel jonge kinderen, als de wat oudere kinderen en tieners een leuke activiteit.
Daarom nodigen we ook de jongste kinderen (onder de vier jaar) en de tieners uit om mee te doen.
Om de hoeveelheid stokken en haantjes die we klaar moeten hebben liggen in te schatten, zou het fijn zijn als doorgegeven wordt welke kinderen aanwezig zullen zijn.
Op 21 april is het Eerste Paasdag. Ook hiervoor zijn we een leuk programma aan het voorbereiden voor de kinderen en zou het fijn zijn als we ongeveer weten wie er aanwezig zijn.
Opgeven graag bij Dieneke Dijksma: dmdijksma@gmail.com, 0615636278


Lezing over de Palestijnse samenleving in de Synagoge van Zwolle
Op woensdag 27 maart 2019 geeft drs. Els van Diggele in de Synagoge van Zwolle een lezing over de verdeeldheid in de Palestijnse samenleving als achtergrond bij het Israëlisch-Palestijnse conflict. De lezing die om 19.30 uur begint, wordt georganiseerd door de afdeling Zwolle/Overijssel van het Genootschap Nederland-Israël. De Synagoge is gelegen aan de Samuel Hirschstraat 8. Niet-leden betalen een toegang van € 7,50.

"Wij haten elkaar meer dan de Joden".
Dat is een uitspraak die Els van Diggele te horen kreeg in een van de vele interviews die ze had met Palestijnen over hun onderlinge strijd. Hoe komt het dat zo’n gezichtspunt in het Westen zo onbekend is? Waarom weten we zo weinig af van de Palestijnse samenleving? Welke groepen strijden er om de macht? Hoe komt het dat zij na 70 jaar nog altijd geen eigen staat hebben, terwijl zij alleen al uit de 28 landen van de Europese Unie tientallen jaren lang miljardensteun hebben gekregen? Voor het onderwerp van deze lezing sprak Els van Diggele met goed geïnformeerde Palestijnen die het lef hadden om over hun onderlinge rivaliteit en gewapende conflicten te vertellen.
Zij publiceerde het boek We haten elkaar meer dan de Joden : Tweespalt in de Palestijnse samenleving. Het boek werd genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs. Drs. Els van Diggele is historica, journaliste en onafhankelijk onderzoekster van Israël en de Palestijnse gebieden. Ze schreef een drieluik over de conflicten in dit gebied. Veel tijd brengt ze in het gebied zelf door om haar gegevens te verzamelen. Wie het Israëlisch-Palestijnse conflict wil begrijpen, kan niet om het thema van deze lezing heen.


123
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl