ring zwolle > nieuws

Nieuws

Menno Moment 1 | Fernando Enns

Menno Moment 1 | Fernando Enns
Eerste 40-dagenvideo van seminariumdocenten. In het vak The Spirituality of Nonviolence (de spiritualiteit van geweldloosheid) is de leidende vraag: Hoe vinden christenen de kracht om zich op politiek niveau tegen onrecht te keren terwijl ze vechten zonder geweld? Wat is de bron van hun kracht? Lees meer >>


Van het Ringbestuur
Het nieuwe jaar 2021
Het nieuwe jaar is begonnen en we wensen elkaar moed, vertrouwen en

hoop toe.
We missen elkaar en we missen elkaars verhalen. Wat zou het fijn zijn om
deze weer met elkaar te kunnen delen. We gaan voorlopig nog een onzeker
tijd tegemoet waarin we ook voor elkaar kunnen zorgen, af en toe iets van
elkaar laten horen en de moed niet verliezen.
Laten we kijken waar we nu wél tijd voor hebben en vast plannen maken voor
het nieuwe seizoen 2021- 2022. Voor het zover is zijn we voorzichtig met
elkaar. Daarom zeggen we nu vast de gemaakte plannen voor het komende
voorjaar af. Wie weet wat 2021 ons brengt.
Vermaningspad en Buitendag 2021
Helaas gaan de grote activiteiten de landelijke fietstocht ‘Vermaningspad’
2021 en de opnieuw geplande succesvolle Buitendag (de 1e was 23 juni 2019)
met de FDS, de GDS en Ring Zwolle niet door. Helaas hebben we deze
evenementen net zoals veel andere activiteiten waar mensen zo naar uitzien
moeten schrappen.
De nieuwe datum voor de fietstocht is donderdag 26 mei 2022. De
Buitendag voor FDS, GDS en de Ring Zwolle zal zondag 15 mei 2022 zijn.
Bijeenkomst KR – leden
De bijeenkomst met een afvaardiging vanuit elke gemeente 2
kerkenraadsleden 6 juni as. vervalt om dezelfde reden. De voorbereidingen
waren in volle gang. Vanwege de huidige situatie met de nieuwe virusvariant
gaat ook dit niet door.
Deze bijeenkomst met de kerkenraadsleden van FDS, GDS en de Ring Zwolle
is nu - onder voorbehoud – gepland voor zaterdag 9 oktober 2021. Zodra
meer informatie ten aanzien van de voorbereidingen en deelname hierover
bekend zijn , worden jullie geïnformeerd.
Namens de Ring Zwolle,
Annelies Klinefelter


't Lam ontmoet' kindervoorstelling: Uitbreken!
Voor de zekerheid voor de derde keer uitgesteld. Drie keer is scheepsrecht! Zondag 4 juli 2021, 15.00 uur, kindervoorstelling, in De Ploats (Groenestraat) in Blokzijl 

Uitbreken!

Voor mensen vanaf 4 jaar
Over bazige broertjes en slimme zusjes
door Theatergroep Dolle Maandag

Grote broer en kleine zus moeten slapen. Maar ze willen niet slapen. Ze willen op avontuur. Samen sluipen ze weg. Op de hoogste plank van de kast staat de snoeptrommel.
Grote broer is stoer. Hij klimt omhoog om het snoep te pakken, maar zijn knieën beginnen te knikken en zijn lip begint te trillen. Er is niks aan te doen, de trommel staat te hoog. Kleine zus is lief, ze troost grote broer. En voor ze het weet lukt het haar wel om de snoeptrommel te pakken.  
Grote broer herpakt zich snel: ‘Dit is geen gewoon snoep’, zegt hij stoer. ‘Het is alleen voor grote kinderen. Voor kleine kinderen is het heel gevaarlijk Als jij ervan eet verander je!’ ‘O ja? Waarin dan?’ vraagt zus. ‘Je breekt uit je vel als een slang, je krijgt klauwen en er groeien lange haren uit je oren!’ zegt grote broer. ‘Dat kan niet,’ zegt kleine zus. ‘Dat wil ik dan wel eens zien!’  Dat vindt grote broer best spannend.
Een vrolijke, beeldende familievoorstelling over de liefdevolle strijd tussen een stoere broer en een dapper zusje.

Reserveren is noodzakelijk; er is GEEN kaartverkoop bij Primera Bollema in Steenwijk of bij de COOP in Blokzijl.
Entree: 5,- per persoon; kinderen tot 12 jaar kunnen gratis mee, onder begeleiding van een volwassene.
Reserveren: karin@karinklomp.nl


Voortgang Wereldwerk Comforters en Tassen maken
Naarden/Joure, 22 januari 2021

Beste comforters- en tassenmakers,
We hopen dat het goed met jullie gaat, dat jullie gezond zijn en kunnen omgaan met de maatregelen die ingesteld zijn om het coronavirus in te perken.
Maatregelen die ook voor het maken van comforters gevolgen hebben. Niet meer in groepen bij elkaar komen of zoals vorig jaar een winterwarme comfortersdag organiseren. We hopen dat we enig moment natuurlijk weer wel op die manier aan het werk gaan.
Gelukkig wordt individueel thuis nog steeds gewerkt aan nieuwe comforters, zo kunnen we zien op de Facebook pagina Vluchtelingenquilts, waar regelmatig foto’s op geplaatst worden.
Onderaan de pagina staat de link naar deze pagina, alsmede een aantal andere inspirerende websites. Ook plaatsen we hieronder nog wat aandachtspunten m.b.t. het maken van comforters.
- vulling: 100 grams fiberfill (niet dikker, geen slaapzakken of dekbedden)
- zoom: liefst machinaal. In de hoek elke opening dichtnaaien (in verband met ongedierte wat er in kan kruipen)
- draadjes van de knopen ongeveer 2,5 cm
Het maken van tassen hebben we op dit moment even stopgezet, omdat nog niet duidelijk is òf tassen nodig zijn en zo ja, hoeveel tassen nodig zijn. T.z.t. zullen we evt. weer een beroep op jullie doen. De handleiding voor het maken van tassen wordt duidelijker, zodat we dan ook meer eenheid krijgen in het formaat en de afwerking.
Wat betreft het transport vanuit Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Nederland kunnen we jullie positief en negatief nieuws melden. Het transport vanuit Zwitserland (wordt apart geregeld i.v.m. douaneregels) is vlak na de Kerst aangekomen in Jordanië en wordt verdeeld onder vluchtelingen en plaatselijke bevolking. Van James en Linda, afgevaardigden van MCC voor Europa en het Midden Oosten hebben we foto’s gekregen van het uitdelen van de goederen.
Het gezamenlijk transport van Duitsland, Frankrijk en Zwitserland heeft vertraging opgelopen. Op het moment dat in Frankrijk de tassen gevuld zouden worden met schoolspullen en daarna de container met comforters en tassen, ging Frankrijk in een zeer strenge lockdown. Hierdoor konden
deze werkzaamheden niet plaats vinden. Tot nu toe is niet duidelijk wanneer dit wel kan en wanneer de goederen verscheept kunnen worden.
Zodra hier mee over bekend is zullen we jullie hier over berichten.
Voor nu, blijf gezond, houd hoop en blijf comforters maken.
Hartelijke groet,
Jeannette en Marjan

Diverse filmpjes over het verwerken van restjes: Just get it done quilts: o.a.: https://www.youtube.com/watch?v=5NQxiF-Mg7c
Instructiefilmpjes van MCC op de site van Wereldwerk: Comforters en meer/handleidingen https://www.dgwereldwerk.nl/text.php?paginaid=4235#3764
Facebookpagina: Vluchtelingenquilt https://www.facebook.com/search/top?q=vluchtelingenquilt


Live versie van Kerst in t Lam is geannuleerd
De bijzondere viering met verhalen en muziek in ’t Lam gaat op zaterdag 19 december niet door.
Wel wordt de viering opgenomen en is vanaf zaterdag 19 december te zien via het you tube kanaal van doopsgezind blokzijl of via kerkdienstgemist.nl

De jaarlijkse kerst in ’t Lam in Blokzijl is niet traditioneel maar doet wel recht aan de sfeer die past bij de Kerstgedachte. De afgelopen twee jaren kon de Doopsgezinde gemeente in Blokzijl iedereen in een volle kerk met muziek en verhalen verwelkomen, tijdens Kerst in ’t Lam. Helaas, door de gewijzigde omstandigheden kan dat dit jaar niet.

Toch zullen ds. Andries Bakker (leiding, verteller) en Nynke Poelsma (piano en zang) in het sfeervolle kerkje aan de Breestraat op bescheiden en positieve wijze even wat kleur brengen aan deze donkere tijd. Het thema is dit jaar “voorbij de angst”.  De viering wordt eerder opgenomen door Rene Hakkers en is te zien via het youtube kanaal van doopsgezindblokzijl https://www.youtube.com/channel/UCHGyXFK1jdMGVlgVoJZzlbg
of via kerkdienstgemist.nl.


Kerst in Blokzijl
Geef licht, deel licht
Kerst zal dit jaar voor iedereen anders dan anders zijn. De twee kerkgemeenten in Blokzijl hebben daarom gezocht naar heel verschillende activiteiten en diensten, die voor iedereen goed en ‘veilig’ te bezoeken zijn. 

Er zijn activiteiten buiten, zoals een inzamelingsactie en een wensboom. En veel activiteiten en diensten zijn digitaal te bezoeken, dus u kunt ze op afstand bijwonen.

U bent van harte welkom. Onder het motto: geef licht, deel licht. 

Hieronder vindt u ze op een rijtje:
Inzamelingsactie Voedselbank Steenwijkerland
Zaterdag 12 december a.s. van 10.00 tot 16.00 uur kunt u diverse levensmiddelen brengen naar het pleintje voor de Grote Kerk in Blokzijl. Er is vooral behoefte aan blikken soep, jam, pindakaas, houdbaar broodbeleg, macaroni en rijst. Een financiële bijdrage is ook welkom.
Locatie: plein Grote Kerk Blokzijl
Zaterdag 12 december van 10.00 – 16.00 uur
Openstelling Grote Kerk en ’t Lam Blokzijl
Op 12 en 19 december van 10.00 tot 16.00 uur is er gelegenheid om beide kerken te bezoeken en te wandelen door Blokzijl.
In het Lam wordt uitgelegd hoe een “comforter” wordt gemaakt. Het is mogelijk om op 12 en 19 december mee te helpen bij het maken van zo’n lappendeken. Uiteraard op afstand en in kleine groepjes. De kerk is open van 10.00 – 16.00 uur (zaterdag 19 december tot 15.00 uur).
De Grote Kerk is in kerstsfeer gebracht met medewerking van de jeugd en vrijwilligers. Ook is er de mogelijkheid om een kaarsje te branden. Dit jaar komt er ook buiten een kerstboom. Deze boom wordt een wensboom. Laat je wens achter in de wensbus en je wens wordt opgehangen in de wensboom. In de kerknachtdienst is er aandacht voor alle wensen.
Kinderkerstfeest
In Scheerwolde wordt er een activiteit voor de kinderen georganiseerd. Wat? Dat is nog een verrassing. 
Dit jaar is er ook een unieke samenwerking tussen de beide scholen in Blokzijl. De groepen 5 en 7 gaan een musical uitvoeren. De musical is te bekijken via www.kerkdienstgemist.nl vanaf zondag 20 december.


Wolwever december 2020 / januari 2021
Lees meer >>


Corona-advies gemeenten

Corona-advies gemeenten
De ADS komt met een nieuw corona-advies voor de gemeenten, naar aanleiding van de aanvullende maatregelen die het kabinet op 3 november heeft afgekondigd. Lees meer >>


1234
 
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl