ring zwolle > nieuws

Nieuws

Comforters maken in de Ring Zwolle op vrijdag 26 november
Comforters maken in de Ring Zwolle op vrijdag 26 november
Met een groepje van 12 mensen waren we vrijdagmiddag in de vermaning aanwezig. Uit Blokzijl, maar ook uit de doopsgezinde gemeente Zwolle, Steenwijk en Giethoorn.
Marjan Huisman en Jeannette Stenvers hebben ons met ondersteuning van beelden meegenomen naar de geschiedenis van het maken van comforters (lappendekens). Ook kregen we te zien hoe er nu wereldwijd gewerkt wordt aan het maken van deze dekens en waar ze terecht komen. Bijzonder om te horen wat het honderdjarige MCC vanuit Amerika allemaal voor hulpwerk opgezet heeft.
Hierna gingen we zelf aan de slag. Lapjes snijden, heel precies, lapjes uitleggen zodat er een mooi patroon ontstaat en ook knopen en spelden van comforters die al bijna klaar zijn.
Iedereen was enthousiast en met meenemen van het nodige “huiswerk ”vertrokken we weer. We hebben af gesproken dat we in het nieuwe jaar een nieuwe bijeenkomst plannen.
The hill we climb (Amanda Gorman) door Fride Bonda
Het was in een week dat ik somberde over de wereld van vandaag, vanwege de vele plekken waar mensen als u en ik worden ingezet als oorlogswapens; waar mensen op zoek naar veiligheid aan hun lot worden overgelaten of bewust worden onthouden van water en voedsel. Zelfs nu ik het opschrijf zit ik hier hoofdschuddend achter mijn computerscherm. 
In die week las ik het gedicht van Amanda Gorman, The hill we climb, de heuvel die we beklimmen.
En werkelijk, er viel een lichtglans in mijn somberte. Lees meer >>
Wolwever december 2021 - januari 2022
Lees meer >>

123456
 
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl