ring zwolle > nieuws

Nieuws

Midweek Fredeshiem -thema Vrijheid

Midweek Fredeshiem -thema Vrijheid
Van 18-22 april wordt er midweek georganiseerd voor mensen uit doopsgezinde/ remonstrantse  gemeenten in Noord Nederland, oftewel het FDS –en  GDS-gebied en de ring Zwolle. Het thema van de midweek luidt: ´Vrijheid´. Naast alle ontspanning gaan we gedurende de midweek  in op wat vrijheid voor ons betekent. Lees meer >>

Preek van de Leek, 20 februari, 15.00 uur, Meppel

Wolwever februari 2022
Lees meer >>

Activiteiten in 't Lam, Blokzijl
Op donderdag 3 februari (vanaf 20:00 uur) wordt de film “Hors Normes” vertoond. We volgen Bruno (Cassel), die een opvanghuis voor zwaar autistische kinderen leidt, en zijn goede vriend Malek (Kateb), die kansarme jongeren opleidt tot begelei ders van die kinderen. Saillant detail: Bruno is orthodox joods, Malek islamiet. Qua plot heeft dit op waarheid beruste drama weinig om het lijf, maar de ondanks alles
optimistische toon is bijzonder aanstekelijk, en er wordt prachtig gespeeld, zowel door de professionele als niet professionele (autistische) acteurs.
Op vrijdag 25 februari is er vanaf 20:15 uur ’t Lam Ontmoet met een concert met liedjes van Jules de Corte & Consorten. Jules de Corte (1924 1996) was musicus, tekstdichter en zanger. Zeg maar: een singer songwriter van zijn tijd. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door liedjes als ’Ik zou wel eens willen weten’ en ’De vogels’.
Zonde om die liedjes te laten verstoffen, vindt zoon Ernst. Daarom treedt hij op in het land om het werk van zijn vader opnieuw onder het publiek te brengen. Hij zingt vooral nummers die ook in deze tijd passen. Hij wordt begeleid door pianist Izak Boom en bassist Pieter Althuis. Het drietal noemt zich De Corte & Consorten.
Meer informatie over alle activiteiten en over de kaartverkoop via de website https://www.doopsgezindblokzijl.nl/

Fietsen langs Doopsgezinde kerken (Vermaningspad) 2022
Aan alle Doopsgezinde Gemeenten in Nederland

Beste mensen,
Traditioneel wordt jaarlijks door één of meer Doopgezinde gemeenten op Hemelvaartsdag het zogenaamde Vermaningspad georganiseerd. In 2020 zou de Ring Zwolle dit doen. Door de pandemie ging dit (ook in 2021) niet door. Dit jaar wagen we een nieuwe poging en wel op donderdag 26 mei 2022.
 
De route begint in Blokzijl bij de DG kerk ‘Het Lam’, tussen 9.00 uur en 10.00 uur. Lees meer >>
Mededelingen uit de Ring Zwolle van doopsgezinde gemeenten
Op de planning voor het jaar 2022 staan in ringverband:
1.    15 mei     Buitendag  Fredeshiem
2.    26 mei     Fietsen langs Doopsgezinde kerken (zgn. Vermaningspad)
3.    2 oktober Ringzondag in de DG Blokzijl

Eerste aankondiging van de Buitendag:
‘Thuis op aarde’
Regionale Buitendag op ‘Buitengoed Fredeshiem’
zondag 15 mei 2022 - onder voorbehoud ivm Covid19 -
Door wie en waar wordt deze dag georganiseerd?
Doopsgezind Noord Nederland (GDS, FDS en Ring Zwolle) organiseert voor de tweede keer een Buitendag.  De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een feestelijke dag te worden. Voorop staat plezier en ontspanning, bezinning en inspiratie en vooral elkaar ontmoeten. Wij hopen deze dag door te brengen deels in de open lucht en deels binnen. Het thema voor deze dag is ‘Thuis op aarde', De aarde is niet alleen de plek waar we wonen, maar ook de plek waarvoor wij met elkaar verantwoordelijkheid dragen. Deze dag is ervoor bedoeld om elkaar daarin te bemoedigen.
Voor wie is deze dag bedoeld?
Deze dag is bedoeld voor iedereen, van de jonge spring-in-het-veld tot rollator-gedreven senioren. Voor een ieder die geïnteresseerd is en zich betrokken voelt bij een geloofsgemeenschap. Het gaat om samen gemeente-zijn, waaraan iedereen kan meedoen. We hebben elkaar immers broodnodig voor onze verhalen, voor onze verlangens en onze hoop op toekomst!
Wat is de inhoud van deze dag?
Na het welkom is er een korte viering. Aansluitend zijn er diverse workshops voor denkers, doeners, dromers, praters, wandelaars en creatievelingen. Er is ook een speciaal programma voor de middenleeftijders, voor de jeugd en kinderen. Na de vegetarische lunch is er nog een beknopte afsluiting.
Wat zijn de kosten?
Zoals aan de meeste uitjes zijn ook aan deze Noordelijke Buitendag kosten verbonden. Ring Zwolle, GDS en FDS dragen voor een groot deel bij in de onkosten van deze dag. Van de deelnemers vragen wij een eigen bijdrage van € 15,- pp., t/m 21 jaar gratis.
Opgeven
Opgeven en betalen kan vóór 15 april bij de Kerkenraad van de eigen gemeente.

Wanneer:   zondag 15 mei 2022
Waar:         ‘Buitengoed Fredeshiem’   Eiderberg 2, 8346 KJ De Bult
Hoe laat:    10.00 uur Inloop, 10.30 uur aanvang.
Afsluiting:   15.00  uur

N.B. Er is ook een mogelijkheid om in de buurt van Fredeshiem de nacht van 14 op 15 mei te kamperen op Camping de Wielewaal, Bultweg 12, De Bult. Er zijn ongeveer 20 plekken beschikbaar! Kampeerkosten: campers en caravans: € 22,50, tenten: € 18,00 beide all inclusief. Voor ieder die het leuk vindt om elkaar een dag eerder te ontmoeten is dat een kans!  Apart opgeven ook vóór 15 april  a.s. bij de eigen kerkenraad.            
T Lam ontmoet, Kindertheater
Zondag 16 januari 2022; 15.00 uur; entree € 7,50
Man met het stenen hart door Garage TDI
Geschikt vanaf 6 jaar

Kinderen tot en met 12 jaar gratis, onder begeleiding van een volwassene.
Entree boven 12 jaar: € 7,50
Reserveren noodzakelijk: karin@karinklomp.nl t Lam ontmoet: Breestraat 2 in Blokzijl
www.hetlamontmoet.nl

S.v.p. Tijdig reserveren, zodat een mogelijk afzegging ook tijdig kan plaatvinden.

Inhoud/ verhaal: zie verder
Lees meer >>
Activiteiten in 't Lam, Blokzijl
06 januari 2022    Film in ’t Lam   
The Hunderd Foot Journey     Vermaning 19.30 uur

16 januari 2022    ’t Lam ontmoet
Kindervoorstelling: De man met het stenen hart.   Vermaning 15.00 uur


123456
 
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl