ring zwolle > nieuws

Nieuws

Nog plekken vrij bij de AKC-kampen
De AKC zet zich als organisatie al 101 jaar in om vele (doopsgezinde) jongeren een week lang een prachtig zomerkamp te bezorgen. Jaarlijks nemen bijna 300 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 21 jaar deel aan een kamp. Ook aankomende zomer worden weer 12 kampen georganiseerd. De inschrijvingen hiervoor zijn reeds geopend, maar er zijn nog veel plekken vrij. Bent u of kent u een ouder(s) van een kind in de leeftijdsgroep 9 t/m 14 jaar? Dan is er nog plek bij een van de onze toffe (watersport) zomerkampen:
De ontdekking (9-11 jaar) op Ameland
Het avontuur (9-11 jaar) op Texel
Giethoorn 1 (11-12 jaar) in Giethoorn
Giethoorn 2 (12-14 jaar) in Giethoorn 

Als AKC vinden we het belangrijk dat iedereen mee op kamp kan. De prijs mag geen reden zijn om niet mee te kunnen, en daarom heeft de AKC een Vrijplaatsenfonds. Als een kind graag mee wil, maar de prijs een obstakel vormt, kan een aanvraag voor financiële steun gedaan worden bij het Vrijplaatsenfonds. Het contact met het Vrijplaatsenfonds is volledig vertrouwelijk. Er kan altijd vrijblijvend contact opgenomen worden om te informeren naar de mogelijkheden.

Aan de potentiele deelnemer:
Ben je enthousiast geworden of wil je graag nog meer informatie? Kijk dan op onze website: www.akckampen.nl. Wij zien je graag aankomende zomer!
Nog plekken vrij bij de AKC-kampen

Nog plekken vrij bij de AKC-kampen
De AKC zet zich als organisatie al 101 jaar in om vele (doopsgezinde) jongeren een week lang een prachtig zomerkamp te bezorgen. Jaarlijks nemen bijna 300 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 21 jaar deel aan een kamp. Ook aankomende zomer worden weer 12 kampen georganiseerd. In de leeftijdscategorie 9-14 zijn er nog plaatsen vrij. Lees meer >>

Oproep Diakonaal Platform over kinderen in armoede
Beste lezer,
Teken je ook de campagne van Sire* omtrent kinderen in armoede? Kinderen in armoede is schrijnend in een rijk land als Nederland.
https://campagne.sire.nl/ 
Alvast hartelijk dank en stuur het gerust door in je netwerk.
Met vriendelijke groeten,
Wim van Ree. *SIRE, Stichting Ideële Reclame is een onafhankelijke stichting. Opgericht in 1967 door de gezamenlijke communicatiebranche. Met behulp van campagnes brengen we maatschappelijke onderwerpen onder de aandacht van het Nederlandse publiek, opinieleiders en besluitvormers.
Internetdienst Witte Donderdag 1 april 2021

Internetdienst DG Leeuwarden 7 maart 2021 - Ds. Gerke van Hiele

Internetdienst Valentijnsdag 14 februari 2021
Over het verhaal van Sint Valentijn en hoe deze populair werd in onze streken. Wel een paar kanttekeningen natuurlijk bij deze revival. Aandacht voor het evangelieverhaal (Marcus 1:40-45) van deze zondag over liefde die helend is. Piano en zang:  Barbara Lok  

Stop Wapenhandel
Op 22 januari trad het VN-kernwapenverbod in werking. De kernwapenstaten trekken zich er echter niets van aan. Op vliegbasis Volkel in Brabant liggen 20 Amerikaanse B-61 kernbommen.

WAPENINDUSTRIE EN KERNWAPENS IN NEDERLAND
Nederland is de 10e grote wapenexporteur van de wereld en is ook een schakel in de NAVO-kernwapenstrategie. Stop Wapenhandel heeft het in kaart gebracht. Welke Nederlandse bedrijven maken wapens of wapen-onderdelen? Welke onderzoeksinstituten spelen een rol? Welke militaire installaties zijn betrokken bij de kernbewapening? En hoe kan je zelf onderzoek doen? In deze brochure geven we een overzicht:
https://stopwapenhandel.us15.list-manage.com/track/click?u=da68ac2d1769c731dfb319be1&id=ac555b237f&e=221f849194

Wie zich verder wil informeren kan terecht op http://stopwapenhandel.org/
40 Dagen Kalender
De Friese Doopsgezinde Societeit (FDS) en de Groningse Doopsgezinde Societeit (GDS) maken jaarlijks samen een 40 dagenkalender voor de tijd tussen Aswoensdag en Pasen (lijdenstijd).
Het is de bedoeling dat de Ring Zwolle van Doopsgezinde Gemeenten volgend jaar ook vanuit iedere gemeente haar bijdrage hier aan levert. 
Bestanden kunnen niet eenvoudig gekoppeld worden aan de Nieuwsbrief.
Daarom is de 40 dagenkalender opgenomen onder het kopje gemeenteblad op de website www.dgzwolle.doopsgezind.nl 

12345
 
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl