ring zwolle > nieuws

Nieuws

Oproep Diakonaal Platform over kinderen in armoede
Beste lezer,
Teken je ook de campagne van Sire* omtrent kinderen in armoede? Kinderen in armoede is schrijnend in een rijk land als Nederland.
https://campagne.sire.nl/ 
Alvast hartelijk dank en stuur het gerust door in je netwerk.
Met vriendelijke groeten,
Wim van Ree. *SIRE, Stichting Ideële Reclame is een onafhankelijke stichting. Opgericht in 1967 door de gezamenlijke communicatiebranche. Met behulp van campagnes brengen we maatschappelijke onderwerpen onder de aandacht van het Nederlandse publiek, opinieleiders en besluitvormers.


Internetdienst Witte Donderdag 1 april 2021


Internetdienst DG Leeuwarden 7 maart 2021 - Ds. Gerke van Hiele


Internetdienst Valentijnsdag 14 februari 2021
Over het verhaal van Sint Valentijn en hoe deze populair werd in onze streken. Wel een paar kanttekeningen natuurlijk bij deze revival. Aandacht voor het evangelieverhaal (Marcus 1:40-45) van deze zondag over liefde die helend is. Piano en zang:  Barbara Lok  


Stop Wapenhandel
Op 22 januari trad het VN-kernwapenverbod in werking. De kernwapenstaten trekken zich er echter niets van aan. Op vliegbasis Volkel in Brabant liggen 20 Amerikaanse B-61 kernbommen.

WAPENINDUSTRIE EN KERNWAPENS IN NEDERLAND
Nederland is de 10e grote wapenexporteur van de wereld en is ook een schakel in de NAVO-kernwapenstrategie. Stop Wapenhandel heeft het in kaart gebracht. Welke Nederlandse bedrijven maken wapens of wapen-onderdelen? Welke onderzoeksinstituten spelen een rol? Welke militaire installaties zijn betrokken bij de kernbewapening? En hoe kan je zelf onderzoek doen? In deze brochure geven we een overzicht:
https://stopwapenhandel.us15.list-manage.com/track/click?u=da68ac2d1769c731dfb319be1&id=ac555b237f&e=221f849194

Wie zich verder wil informeren kan terecht op http://stopwapenhandel.org/


40 Dagen Kalender
De Friese Doopsgezinde Societeit (FDS) en de Groningse Doopsgezinde Societeit (GDS) maken jaarlijks samen een 40 dagenkalender voor de tijd tussen Aswoensdag en Pasen (lijdenstijd).
Het is de bedoeling dat de Ring Zwolle van Doopsgezinde Gemeenten volgend jaar ook vanuit iedere gemeente haar bijdrage hier aan levert. 
Bestanden kunnen niet eenvoudig gekoppeld worden aan de Nieuwsbrief.
Daarom is de 40 dagenkalender opgenomen onder het kopje gemeenteblad op de website www.dgzwolle.doopsgezind.nl 


40 dagen kalender 2021 FDS/GDS
Lees meer >>


t Lam ontmoet, activiteiten in DG Kerk Blokzijl
Vanaf oktober hebben we alle activiteiten moeten annuleren of doorschuiven.
Omdat we hopen dat u allemaal gezond bent en dat u net als wij reikhalzend uitkijken naar wanneer het weer kan, mail ik u ons programma voor de tweede helft van het seizoen.
Het gaat om een interview met Clairy Polak op vrijdag 12 maart, een concert van Barbara Lok op vrijdag 4 juni waarin ze een tribute brengt aan Michel Legrand en een kindervoorstelling op zondag 4 juli.
Duimen dat deze data doorgaan!   Lees meer >>


1234
 
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl