ring zwolle > nieuws

Nieuws

Palmpasen Lunch in de kerk
Op zondag 2 april willen we je uitnodigen voor een Palmpasen Lunch in de kerk.
Het is de bedoeling dat iedereen wat lekkers meeneemt. Denk aan een lekkere salade, soep of kleine hapjes.
Ook is er gelegenheid voor inbreng van een mooi gedicht of een muziek stuk. Als je iets wilt bijdragen, neem dan even contact op met een van ons.
Kortom: een laagdrempelig en aandachtsvol samenzijn in de aanloop naar Pasen.
Voor de kinderen (en eventueel volwassenen) is er gelegenheid om een Palmpasen stok te maken!
Waar?: kerkgebouw De Wolwever
Wanneer?: zondag 2 april 2023
Tijdstip?: 12.30u tot uiterlijk 15u
Dieneke: dmdijksma@gmail.com Valerie: valerieplugge@hotmail.com

We hopen op uw komst!
Dieneke en Valerie
Wolwever maart 2023
Lees meer >>

De stemmen van Clara (nog te zien op zaterdag 18 en zondag 19 februari, 20.00 uur)
Graag willen we jullie attent maken op deze bijzondere voorstelling in onze kerk, waarin o.a. onze gemeenteleden Onno en Ineke Sijperda-Roetink maar vooral zangeres Rachel Lopez Cardoso optreden.

Clara Schumann-Wieck kijkt met dochter Marie terug op haar leven met de vier verschillende mensen die haar leven getekend hebben: haar vader Wieck, een streng pedagoog, Robert Schumann, een gevoelige en labiele echtgenoot, de jongere dierbare huisvriend Johannes Brahms en Clara’s jeugdvriendin Emily List.
Clara heeft zich na Roberts overlijden volledig gestort op haar carrière als pianiste en haar rol als moeder. Het leek alsof ze weinig emotionele diepgang meer kon toelaten. De stemmen leiden tot hevige emoties op de golven van muziek.
De live uitgevoerde composities zijn van Clara, Robert en Johannes.
Drie spelers van TIZ, Ineke Roetink, Alinde Koops en Gerard Zuyderhoff hebben het script geschreven: fictie, gebaseerd op historische feiten. Andere spelers zijn Clemens den Boer, Marita Satink en Onno Sijperda. Een belangrijke rol is in deze voorstelling weggelegd voor de drie licht en podium technici Michiel Verhagen, Alex Manassen en Maarten Dittmer. Regisseur is Frans Leenderts.  

data:     17, 18 en 19 februari, aanvangstijd: 20:00 uur,
locatie: Doopsgezinde kerk, Wolweverstraat 9, Zwolle
toegangsprijs:     € 15,00 - studenten € 7,50, kaarten via www.tiz.nu
Nadere informatie  op de website , www.tiz.nu of mailen naar info@tiz.nu.
Berichten uit de Doopsgezinde Ring Zwolle
Enkele wetenswaardigheden uit de Ring Zwolle van Doopsgezinde Gemeenten:
- De doopsgezinde kerk in Steenwijk is verkocht. Uit de toelichtende brief:
Zoals u bekend mag zijn is de doopsgezinde gemeente Steenwijk reeds een aantal jaren bezig zich te bezinnen op wat te doen met het kerkgebouw.
Begin 2022 is besloten actief een oplossing te zoeken om het kerkgebouw af te stoten. De menskracht om de verhuur en het onderhoud te regelen, kortom het gebouw in goede staat te houden, werd steeds meer een probleem. Ook de financiële verplichtingen werden een probleem.
Het gebouw is verkocht, met dien verstande dat wij als gemeente nog 10 jaar gebruikt van het gebouw mogen maken onder zeer gunstige voorwaarden.
De koper neemt het gebouw met alle lusten en lasten over en verplicht zich van harte tot een maatschappelijke invulling bij de exploitatie van het kerkgebouw.  
Natuurlijk is het spijtig dat het zover moest komen, maar nu kunnen we ons richten op het gemeentewerk als zodanig. We hopen dat dit in de toekomst vruchten mag afwerpen. We houden goede moed en vertrouwen erop dat het doperse geluid in Steenwijk en omstreken gehoord, gezien en beleefd mag blijven.
Onze samenwerking in de Ring Zwolle stellen we zeer op prijs en hopen dat dit in de nabije toekomst nog geïntensiveerd mag worden.
- De vorm van de Ring Zwolle is vereenvoudigd.
Er is geen 'ambtelijk' bestuur meer, behalve nog een periode een penningmeester. De gemeente, die de Ringdag organiseert is dat seizoen de voorzitter van de Ring en roept in het voorjaar een Ringvergadering bijeen, om afspraken te maken voor de activiteiten voor het volgende seizoen.
De Doopsgezinde Gemeente Blokzijl roept de gemeenten van de Ring samen op 14 maart om 20 uur in Blokzijl, in 't Lam, Breestraat 20.

T Lam ontmoet, The lasses, 10 februari, 20.15 uur
Vrijdag 10 februari 2023; 20.15 uur; entree € 10,00
Muziek: Schotse, Ierse en Amerikaanse folk ballads
Door The Lasses

Door de bijzondere combinatie van hun stemmen en de mooie instrumentatie met bodhrán, gitaar en tenor ukelele, met hun gevoelige liedjes, charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses ieder publiek te raken.

Reserveren: karin@karinklomp.nl
Locatie van t Lam: Breestraat 2 in Blokzijl.  Lees meer >>
Zoals een mantel om mij heen geslagen (uit een gedicht van Huub Oosterhuis) door Fride Bonda
Na een bijeenkomst in de kerk zie ik een groepje vrouwen geanimeerd met elkaar in gesprek. Ik hoor over kleuren, lapjes, onderkanten, vullingen. Het gaat over het maken van comforters: troostdekens voor mensen in vluchtelingenkampen, schuilkelders of waar dan ook. Niet lang daarna ben ik bij iemand op bezoek. De kamer ligt bezaaid met gele, rode en gemengde lapjes in een kleurig patroon voor een deken. Het ziet er zo zonnig uit, dat het iets van troost zal zijn om onder zo’n vrolijke deken te kruipen als je in een grauw kamp verblijft!
Toen ik de vrouwen zo zag praten, moest ik denken aan een vrouw die me lang geleden vertelde dat ze met haar man in Zuid-Amerika woonde om ontwikkelingswerk te doen. Lees meer >>
Comforters naar Oekraine!

Comforters naar Oekraine!
Na afloop van de tweewekelijkse comforter-maak-ochtend op maandag 23 januari gaan er 120 comforters (troostdekens) uit Nederland richting Oekraine (als ze tenminste in ons busje passen allemaal). Er zijn er 60 gebracht uit het westen van Nederland, 27 uit Friesland e.o. en 33 uit het oosten van Nederland (o.a. uit Zwolle).
De comforters gaan eerst naar Detmold en worden daar aan Multiply-europe overgedragen. Multiply-europe gaat regelmatig met hulpgoederen naar Oekraine en neemt dan de comforters mee. Hopelijk brengen ze daar warmte, in dubbele zin.
Aart Hoogcarspel  

Eerste Kerstdag, 10.00 uur
Op 1e kerstdag is er een viering voor jong en oud, vorm gegeven door de voorbereidingsgroep. We beginnen om 10 uur.
Er is muziek met instrumenten; piano, gitaar en viool en uiteraard samenzang met pianobegeleiding.
Er worden passende beelden geprojecteerd en we horen een aantal gedichten. Er wordt een kerstverhaal verteld, gericht op het jonge kind, ook heel mooi voor volwassenen. Het gaat er toch om dat we allen een beetje kind worden. Onbevangen, enthousiast vanuit het hart.
Er is ook knutseltijd. Dan maken we gaven vanuit het hart. We beëindigen de viering met samenzang en koffie, chocolademelk en wat lekkers.

Onze knutsels; mooie sterren, harten en gekleurde lampjes voor een waxinelichtje worden na de eigen viering (na 12 uur) aangeboden bij het huiskamerproject van het Leger des Heils aan de Geert Grootestraat 11. We hopen dat we daar de huiskamer-bezoekers er blij mee kunnen maken. Ter plaatse, is gezelligheid op het plein met vuur, chocolademelk en muziek. Voor wie mee wil gaan, dat stemmen we af rond 11.30 uur. Welkom!
Dimitri, Valerie, Dieneke, Steffen en Ellis

12345
 
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl