ring zwolle > nieuws

Nieuws

't Lam ontmoet i.s.m. Comit Welzijn Ouderen

't Lam ontmoet i.s.m. Comit Welzijn Ouderen
t Lam ontmoet i.s.m. Comité Welzijn Ouderen:
Lang en gelukkig, verhalen en liedjes over de liefde door Marjo Dames
Speciaal voor 55+ en nog veel ouder! Lees meer >>


Palm Pasen en Pasen

Op 14 april is het Palm Pasen.  We willen met de kinderen weer tijdens de viering een Palm Pasen stok versieren, die ze aan het eind van de viering in optocht de kerk in brengen. Het is voor zowel jonge kinderen, als de wat oudere kinderen en tieners een leuke activiteit.
Daarom nodigen we ook de jongste kinderen (onder de vier jaar) en de tieners uit om mee te doen.
Om de hoeveelheid stokken en haantjes die we klaar moeten hebben liggen in te schatten, zou het fijn zijn als doorgegeven wordt welke kinderen aanwezig zullen zijn.
Op 21 april is het Eerste Paasdag. Ook hiervoor zijn we een leuk programma aan het voorbereiden voor de kinderen en zou het fijn zijn als we ongeveer weten wie er aanwezig zijn.
Opgeven graag bij Dieneke Dijksma: dmdijksma@gmail.com, 0615636278


Lezing over de Palestijnse samenleving in de Synagoge van Zwolle
Op woensdag 27 maart 2019 geeft drs. Els van Diggele in de Synagoge van Zwolle een lezing over de verdeeldheid in de Palestijnse samenleving als achtergrond bij het Israëlisch-Palestijnse conflict. De lezing die om 19.30 uur begint, wordt georganiseerd door de afdeling Zwolle/Overijssel van het Genootschap Nederland-Israël. De Synagoge is gelegen aan de Samuel Hirschstraat 8. Niet-leden betalen een toegang van € 7,50.

"Wij haten elkaar meer dan de Joden".
Dat is een uitspraak die Els van Diggele te horen kreeg in een van de vele interviews die ze had met Palestijnen over hun onderlinge strijd. Hoe komt het dat zo’n gezichtspunt in het Westen zo onbekend is? Waarom weten we zo weinig af van de Palestijnse samenleving? Welke groepen strijden er om de macht? Hoe komt het dat zij na 70 jaar nog altijd geen eigen staat hebben, terwijl zij alleen al uit de 28 landen van de Europese Unie tientallen jaren lang miljardensteun hebben gekregen? Voor het onderwerp van deze lezing sprak Els van Diggele met goed geïnformeerde Palestijnen die het lef hadden om over hun onderlinge rivaliteit en gewapende conflicten te vertellen.
Zij publiceerde het boek We haten elkaar meer dan de Joden : Tweespalt in de Palestijnse samenleving. Het boek werd genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs. Drs. Els van Diggele is historica, journaliste en onafhankelijk onderzoekster van Israël en de Palestijnse gebieden. Ze schreef een drieluik over de conflicten in dit gebied. Veel tijd brengt ze in het gebied zelf door om haar gegevens te verzamelen. Wie het Israëlisch-Palestijnse conflict wil begrijpen, kan niet om het thema van deze lezing heen.


Gesprek over levensvragen
Dinsdag 09 april, 14.00 uur, Gespreksmiddag over levensvragen en voltooid leven in de Mennokamer (i.p.v. 12 maart). We praten aan de hand van een landelijke brief, die hierover bij de Remonstranten is binnengekomen. Info in het aprilnummer van de Wolwever en opgave via gebonda@planet.nl.


Expositie Kunst van leden, Wolweverstraat 9 Zwolle
De feestelijke opening van de kunstexpositie in de kerk met eigen werk van leden, vrienden en belangstellenden is geweest op 4 april.
Verdere openstelling op 11 en 12, 18, 19 en 20 april van 14.00 – 17.00 uur.
De kerk heeft hiermee een hele andere uitstraling gekregen! 
Een bezoek zeker waard.


Berichten van ds. Fride Bonda
Klimaatmars:
Wie wil mee doen met de Klimaatmars, zondag 10 maart na de dienst. Met de trein van 11.47 naar Amsterdam!
Ik ga! Met de herinnering aan de prachtige verzustering en verbroedering rond asielkinderen en Bethelkerk voel ik wel voor een volgend project dat mij zorgen baart: het klimaat. Groene kerken doen mee.
Wij kunnen ook een groene kerk worden.
Voltooid Leven:
Dinsdagmiddag 12 maart is er om 14.00 uur een gesprek over Voltooid leven en andere levensvragen in de Mennokamer.
Wie belangstelling heeft, neem contact met op met Fride Bonda, dan stuurt ze een lezenswaardige nieuwsbrief toe: fridebonda@gmail.com


Sonja Barend
We zijn er trots op dat we Sonja Barend op 8 maart gaan ontmoeten in t Lam. De avond op 8 maart met interviewster Belinda Terlouw en Sonja Barend is al helemaal uitverkocht. Er kan op dit moment écht niemand meer bij. Lees meer >>


Maak de klimaatmars groot, 10 maart 13-16 uur, Dam, A'dam
Pleidooi voor zorg voor het klimaat
Veel mensen in Nederland en daarbuiten maken zich ernstige zorgen de klimaatveranderingen ten gevolge van de aantasting van het milieu. 
Naast de scholieren, die in grote getale naar Den Haag kwamen, hebben organisaties als Milieudefensie, Greenpeace, FNV, Oxfam, Woonbond en De Goede Zaak het initiatief genomen om massaal deze zorgen duidelijk te maken, via een grote Klimaatmars op zondag 10 maart van 13.00 tot 16.00 uur, vanaf de Dam in Amsterdam. Er wordt daarbij gepleit voor een eerlijke verdeling van de lasten en lusten, voor maatregelen waardoor ‘de vervuiler betaalt’, voor een toekomst waarin iedereen duurzaam en warm woont en een toekomst met goede groene banen voor iedereen. Meer informatie is te vinden op https://maakdeklimaatmarsgroot.nl.


1234
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl