> nieuws

Nieuws

18 maart 2022

Oproep: Ondersteun Fredeshiem bij opvang vluchtelingen

Het is meteen duidelijk: dit is onze manier! Onderdak voor vluchtelingen bieden in het Huis van Vrede is eigenlijk heel gewoon. 
Lisa, woonachtig in Steenwijk, is in Oekraine (Kiev) op bezoek bij haar moeder, als ze bommen hoort vallen. Ze weet direct, dat ze moet vertrekken. Het wordt een helse weg tussen tanks en ontploffingen en met Russische vliegtuigen boven haar. Ze arriveert eindelijk bij de Poolse grens. Op haar reis neemt ze 3 dames mee richting Nederland, een oma, een moeder en een meisje van 5. Zij namen bij de grens afscheid van de vader.
Na een barre reis van meer dan 50 uur arriveerden ze op Fredeshiem, moe maar in veiligheid. We weten nog niet hoe lang ze blijven. Inmiddels zijn er nog 2 gezinnen bijgekomen. Uiteraard bieden wij onderdak, en Lisa houdt contact en heeft een en ander geregeld qua kleding, eerste levensbehoeften etc.
We houden niet graag onze hand op, maar in dit geval doen wij graag een beroep op een vrijwillige bijdrage voor ons vrijplaatsenfonds, om deze opvang financieel te ondersteunen.
Het vrijplaatsenfonds is er om mensen/ gasten tegemoet te kunnen komen in de kosten als daar een dringende reden voor is, en deze is er NU!

Wij bieden heel graag ons huis aan voor een veilig onderkomen voor wie dat nodig heeft en doen wat er nodig is om deze vluchtelingen te ondersteunen.
Donaties aan het vrijplaatsenfonds kunnen worden overgemaakt op NL86 RABO 0361 2217 54, tnv Fredeshiem, o.v.v. vrijplaatsenfonds.
Uiteraard is dit fonds ook later bedoeld voor iedereen die dit nodig heeft. Dus mochten we tegoeden overhouden, deze worden altijd op een goede manier besteed!

Namens bestuur en medewerkers van Fredeshiem en allen die het zo nodig hebben, hartelijk dank!
Met gastvrije groet, Jacqueline Zomers
Directeur van Buitengoed Fredeshiem 


Terug
 
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl