> nieuws

Nieuws

1 juli 2020

Aan jou de Vrijheid

Aan jou de Vrijheid, dat is de titel van de expositie van 32 leerlingen van de kunstgroep van 4 HAVO en 4 VWO, met tekeningen en werkstukken in de Doopsgezinde Kerk aan de Onnastraat 10.

In het kader van 75 jaar Bevrijding gaven tekenleraar Ben van Haaster en zijn collega Natasja des Santos de leerlingen de opdracht dit thema uit te beelden.

Het is een verscheidenheid van werkstukken geworden.

Zoals enkele over het verbreken van de ketenen met de zwakste schakel. Handen die de wereldbol omvatten. Een roos in de geweerloop feest op een plein Verdriet over de ongelijkheid in de wereld en vele andere treffende kunstuitingen.

Inleider bij de opening Eint Okkels, voorzitter van de Doopsgezinde Gemeente Steenwijk kerk, memoreerde aan  de boeken van wijlen de Meppeler Steven Derksen.

Derksen geeft in zijn boekje  antwoord op de vraag kunnen we de vrede leren? Want oorlog heeft geen toekomst .

Zijn boekje inspireerde in zijn tijd de leerlingen van de kweekschool in Meppel, na te denken over de vrijheid en dat in wereldperspectief te zien.

Rector Wagenaar, die de expositie opende, was trots op wat de leerlingen hebben gepresteerd.

De geschiedenis leert dat er veel fouten gemaakt zijn dat het lijkt dat wat betreft         of oorlogen, onderdrukking ed de geschiedeniszich steeds weer herhaalt.

Maar de geschiedenis zal zich niet herhalen maar het gedrag van de mensen wel en daarom is er een ander een beter mens nodig .

De vrijheid is aan jou, maar de Vrijheid krijg je niet cadeau. Willen wij die andere mens zijn? Dat wenste hij de leerlingen en ons toe.

Dan is de vrijheid aan jou

KERK OPEN

De tentoonstelling is open:

Op de woensdagen in juli en augustus, van 10:00 tot 16:00 uur en op de zondagen 19 juli, 2 en 16 augustus

Tijdens Kopje Cultuur op 12 en 13 september

Op Monumentendag 19 en 20 september

De Vredesweek 23,  26 en 27 september

 

Of op verzoek. Daarvoor kan Klaas Prins worden gemaild: (kuiken@ziggo.nl) of bellen met Annelies Klinefelter (tel.0521-588553)


Terug
 
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl