> agenda

Agenda

8 februari 2019, 20:15 uur

Liedjes en gedichten van Willem Wilmink

Kerk 't Lam, Breestraat 2, 8356DL Blokzijl

Willem Andries Wilmink (Enschede, 25 oktober 19362 augustus 2003) was een Nederlandse neerlandicus en vooral dichter, schrijver en zanger.

Samen met o.a. Hans Dorrestijn en Karel Eykman vormde hij in 1970 een schrijversgroep die schreef voor televisieprogramma's als De Stratemakeropzeeshow, Het Klokhuis, De film van Ome Willem, Sesamstraat, J.J. De Bom voorheen De Kindervriend en Kinderen voor Kinderen. Zijn liederen zijn vertolkt door o.a. Herman van Veen (Hilversum III, Als het net even anders was gegaan, De bom valt nooit, Signalen) en Boudewijn de Groot (Spelende meisjes). Zijn gedichten en teksten zijn voor iedereen begrijpelijk en zeer herkenbaar zelfs. Onderwerpen van de straat, van het leven, van wat een mens zoals bezighoudt. Doorspekt met de typische Twentse droge humor. Zoals we die van zijn vriend Herman Finkers kennen.

In het 13e seizoen (2018) van De Wereld Draait Door werden de gedichten en teksten van Willem Wilmink geëerd.

Tijd om aandacht aan hem te besteden in t Lam ontmoet. Met wéér een variant op zijn veelzijdigheid: teksten op een muziekmethode met paino-etudes, gezet op gitaar.

 'De 13 maanden van het jaar' neemt de luisteraar mee naar het leven van een adolescent en diens eerste verliefdheid. Typische Willem Wilmink-thema's komen terug in de teksten: ruzie, liefde, opgroeiende kinderen en kerstmis. De liedjes worden aaneengeregen door gedichten van Wilmink, en grappige persoonlijke anekdotes over de puberteit.

 'De 13 maanden van het jaar' is van origine een muziekmethode, met piano-etudes; de muziek is van Tony Vos.  Van dit boekje met piano-oefeningen voor de adolescent zijn maar weinig exemplaren uitgegeven en de muziek is nooit opgenomen, (volledig) uitgevoerd of uitgebracht.

Peter Mingaars en Angela van Rijthoven is het gelukt het om te zetten naar gitaar en Peter heeft de composities gearrangeerd met uitstapjes naar jazz, bossa nova en popmuziek.

Het onderwerp en de uitvoering beloven een bijzondere ontmoeting met Willem Wilmink!

Peter Mingaars (1950), gitaar. Docent jazzgitaar en jazzgeschiedenis aan de conservatoria in Amsterdam en Tilburg. Stond met de groep Caoutchouc (Vaalbleek Vokaal) op vele (inter)nationale podia en festivals.

 Angela van Rijthoven (1970), zang. Frontvrouw van 'How about Rita?' en zangeres bij 'JazzConnection'. Zangdocent en geautoriseerd CVT-docent (Complete Vocal Technique).

 

t Lam ontmoet Willem Wilmink

De 13 maanden van het jaar

Vr 8 februari 2019

20.15 uur

Breestraat 2

8356DL

Blokzijl

 

€ 5,-

Reserveren: karin@karinklomp.nl

Ook kaartverkoop in t Lam (tenzij uitverkocht)


Terug
 
  Meer informatie  
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl