> agenda

Agenda

6 november 2018, 20:15 uur

“Populisme, verrijking of bedreiging voor de democratie?”

Kerk 't Lam, Breestraat 2, 8356DL Blokzijl

In 2016 is op initiatief van de Protestantse gemeente en de Doopsgezinde gemeente in Blokzijl een commissie Ronde Tafel Gesprek opgericht. Met een Ronde Tafel Gesprek willen ze maatschappelijk relevante thema’s bespreken die je raken in je dagelijkse leven. Het wordt steeds ingeleid door een ervaren spreker die tevens de discussie leidt. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat het een open gesprek is tussen alle deelnemers. In de afgelopen 2 jaar zijn de volgende thema’s aan de orde geweest: “wanneer is genoeg ook genoeg”, ethiek in het zakendoen, klimaatverandering en “trage vragen in het euthanasie debat”.

“Populisme, verrijking of bedreiging voor de democratie?”

Het Ronde Tafel Gesprek (“RTG”) start het derde seizoen met een avond over populisme. Deze keer komt Rinus van Warven, theoloog en filosoof uit Kampen naar Blokzijl om zijn visie te delen.

Iedereen heeft het erover en heeft zich wel een mening hierover gevormd. Is populisme een verrijking of bedreiging voor onze democratie. Rinus van Warven neemt ons met humor en relativeringsvermogen mee in dit thema. Hoe gaan we om met populisme en wat kunnen en willen we er zelf mee?

De avond zal gehouden worden op dinsdag 6 november en begint om 20:15 in ’t Lam, Blokzijl. Entree is €5,00 voor de koffie en thee. Om het als een gespreksgroep hanteerbaar te houden is de deelname beperkt. Opgave kan per mail bij pmuller2@freeler.nl.

Ronde Tafel gesprek Blokzijl


Terug
  Meer informatie  
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl